35,10,0,50,1
25,600,60,1,3000,5000,25,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,2,1,0,2,46,15,5,2,1,0,20,0,1
Stepic gume...
Stepic gume...
Stepic servis...
Stepic servis...
Stepic gume...
Stepic gume...
Stepic prodaja...
Stepic prodaja...
Stepic usluge...
Stepic usluge...
Stepic predah...
Stepic predah...
Stepic prostor...
Stepic prostor...

Gume na prodaju Stepic Dubocka

gume na prodaju stepic dubocka

gume na prodaju stepic dubocka 004

gume na prodaju stepic dubocka 005

gume na prodaju stepic dubocka 006

gume na prodaju 0050

Савети

stepic gumНаш сервис саветује:

Правилно подешена геометрија вешања предуслов су сигурне и економичне вожње. Стручњаци препоручују барем једном у години направити провере стања шасије и по потреби извршити квалитетна подешавања. Такође, препорука је да се геометрија точкова или ауто-оптика направи при сваком захвату на управљачком механизму или елементима вешања као и на возилима која су доживела неко значајније оштећење или карамбол. У наставку наводимо неколико разлога за то:
• неправилно подешен траг точкова нарушава возне особине аутомобила
• лоша геометрија умањује стабилност и управљивост возила, утиче на појачано трошење гума, а уједно повећава отпоре на точковима и потрошњу горива.


Циљ нам је да са сваком гумом коју купите код нас, да одвозите заиста онолики број км колико произвођач гарантује, те наравно да будете сигурни на путу и у промету.


 

Балансирање гума

Балансирање гума (точка) је јако битна ставка кад се ради о удобности и сигурности возила. Ако точкови и гуме нису балансирани, тј. Ако гуме нису "савршено округле" долази до појаве вибрација.

Вибрације се с точка преносе до кабине аутомобила те стварају непријатан осећај у вожњи. Балансирањем се постиже добра расподела оптерећења што као последицу има смањење вибрација и већу удобност у вожњи.

Исправно балансирање точкова доноси неколико користи:
- Смањено трошење механичких делова аутомобила
- Умерену потрошњу пнеуматика
- Већу удобност у вожњи

Балансирање је поступак којим се маса точка уравнотежује, те се расподељује оптерећење на различитим странама исте осовине. Гуме се најчешће уравнотежавају оловом, брушењем или плочицама. Балансирање је најбоље обавити на сва четири точка, јер ће аутомобил вибрира ако су балансирани само предњи точкови, а задњи нису.

Такође, на точковима који нису правилно балансирани, гуме се троше брже и неравномерно, а као последица тога могу страдати амортизери, лежајеви и неки други делови вешања. Такви велики издаци сигурно нису потребни, те је пуно јефтинија и кориснија опција направити балансирање точкова.

Балансирање је исто тако потребно сваки пут када се стављају нове гуме или кад се зимске гуме замењују љетнима или обрнуто. Цена је много мања, али штета која може настати ако се точкови не балансирају може бити знатно већа па се на томе не исплати штедети.


 

Одговарајући притисак ваздуха у гуми

Притисак ваздуха у гумама утиче на управљачку издржљивост возила те утиче на ефикасну потрошњу горива као и на потенцијалну сигурност. Одговарајући притисак ваздуха у гуми може исто тако продужити век трајања гума - неодговарајуће надуване гуме склоне су претераној и неравномјерној истрошености.

Изузетно су важне редовне контроле притиска

Препоручује се свим возачима да провере притисак ваздуха у гуми најмање једном месечно, као и пре и након дугих путовања. Такође саветујемо да проверите профиле гума ради неравномерне истрошености која може бити симптом превише или премало напумпаних гума.

Чак и у идеалним условима на путу, гуме обично губе притисак брзином од 0,69 бара или 1 фунте по квадратном инчу (PSI) месечно, чак и више у топлијим временским условима.

Ако нисте сигурни који је одговарајући притисак за ваше гуме, проверите књижицу возача за своје возило или бочни зид гуме. Или наравно дођите код нас.


 

Зашто је битно мењање гума зимско - летње

Целогодишње гуме за ауто могу само ретко испасти јефтиније од комбинације летње / зимске, а током целе године имају битно лошије карактеристике у вожњи.

Целогодишње гуме могу се на прву лопту чинити као добро решење. Прикладне су и за зиму и за лето, сматрају се одговарајућом обавезном зимском опремом, а штеде време и новац јер елиминишу потребу редовне монтаже и демонтаже зимских, односно летњих гума. Ипак, наш рачун показује да се пнеуматици само у ретким случајевима заиста исплате. Израчунавање смо темељили на четири године коришћења, односно од 60.000 до 80.000 пређених километара током тог периода. У том периоду власник ће на аутомобилу потрошити један сет зимских и један сет летњих гума или два сета целогодишњих гума.

Иако ће онај који се одлучи на комбинацију летње-зимске гуме морати чак осам пута плаћати вулканизера, пнеуматици осетно су скупље, па код Дунлопа и Гоодиеара нема неке опипљиве разлике у цени, а код Саве је разлика већа у корист целогодишњих гума. Ипак, одаберу ли акцију на порталу за групну куповину, они који редовно мењају летње и зимске гуме уштедеће још пара, што комбиновање летњих и зимских гума чини повољнијим.

Ипак, најважнији разлог против целогодишњих гума је њихова безбедност. Наиме, на свим релевантним тестовима овакве гуме су се показале осетно лошијима од летњих током лета и зимских током зиме. На пример, од 28 тестираних зимских гума у ​​недавном тесту ADAC-а пале су само четири, а од четири целогодишње чак две.

Prodavnica - Vulkanizer - Petrovac - Opština - Dubočka - Gume

vulkanizer petrovac gume 001

vulkanizer petrovac gume 002

vulkanizer petrovac gume 003

vulkanizer petrovac gume 005

vulkanizer petrovac gume 004

 

Gume na prodaju Stepić - Dubočka

gume na prodaju stepic dubocka

Baneri

Who is Online

Ко је на мрежи: 63 гостију и нема пријављених чланова

Број прегледа чланака
225734